Laatste nieuws: alcoholslot definitief afgeschaft

Geplaatst op: 22 september 2016

Eindelijk is het zover. Het alcoholslot is nu definitief afgeschaft. Het mocht al niet meer door het CBR worden opgelegd, maar nu heeft het CBR eindelijk ook aangeven dat ook de personen aan wie het alcoholslot al was opgelegd niet meer met het alcoholslotprogramma hoeven door te gaan. De reden is dat Drager, de leverancier van het alcoholslot ermee stopt. Dat hadden ze al veel eerder moeten doen, denk ik maar zo.

Er komt dus licht aan de horizon. Maar helaas bent u er nog niet. U moet een aantal stappen doorlopen om het rijbewijs weer terug te krijgen.

Lees meer >


Hoe kom ik van het alcoholslot af?

Geplaatst op: 19 mei 2016

Er bestaan nu twee mogelijkheden om van het alcoholslot af te komen;

  1. Via een kort geding tegen het CBR waarin u eist dat het alcoholslot wordt beëindigd
  2. Door het aanvragen van een eigen verklaring bij het CBR. Als het CBR die weigert, moet u hiertegen in bezwaar gaan en daarna in beroep

Nu het CBR heeft aangegeven dat het alcoholslot uit de auto kan worden gehaald en dat NIEMAND meer hoeft mee te werken aan het alcoholslotprogramma, kunt u het beste optie 2 volgen. Het CBR zal in vrijwel alle gevallen u toestaan om in het kader van de eigenverklaringsprocedure een psychiatrisch onderzoek te ondergaan. Als u zich goed op dit onderzoek voorbereidt, hebt u vrij snel uw rijbewijs weer terug.

STAPPENPLAN TERUGGAVE RIJBEWIJS BIJ ALCOHOLSLOT

Lees meer >


CBR moet rijbewijs teruggeven bij alcoholslot

Geplaatst op: 03 november 2015

Eindelijk is het zover. Het alcoholslotprogramma is definitief van de baan, ook voor personen die al voor langere tijd aan het alcoholslot vastzitten. Via een kort geding kunt u van het alcoholslot afkomen. Dit volgt uit een uitspraak van het gerechtshof Den Haag, van 3 november 2015, ECLI:NL:GHDHA:2015:2975. Pas wel op: het gaat om een individuele beoordeling van personen die niet deelnamen aan het alcoholslotprogramma en daardoor hun rijbewijs voor 5 jaar ongeldig zou zijn. Dit is een belangrijke overwinning op het CBR.

Rijbewijs terug bij alcoholslot via eigen verklaringsprocedure

Een betere optie is om een eigen verklaring aan te vragen via het CBR. U krijgt dan een onderzoek bij een psychiater opgelegd. Wanneer u goed door dit onderzoek komt, krijgt u het rijbewijs direct terug:

> Zie ook: stappenplan om rijbewijs snel terug te krijgen na alcoholslotprogramma

Lees meer >


Kwijtschelding foutieve hertesten alcoholslotprogramma

Geplaatst op: 09 oktober 2015

Wanneer u vier foutieve hertesten hebt, leidt dit in beginsel tot het beëindigen van het alcoholslotprogramma. U moet dan opnieuw beginnen met het alcoholslotprogramma, inclusief de betaling van alle kosten. Toch is er nog een mogelijkheid om dit te voorkomen. Ga in bezwaar tegen het besluit van het CBR waarbij het alcoholslotprogramma is beëindigd en/of vraag kwijtschelding aan van de foutieve hertesten.

Lees meer >


Alcoholslotprogramma al eerder opgelegd; wat nu?

Geplaatst op: 04 maart 2015

Het CBR mag geen alcoholslotprogramma meer opleggen. Dat heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bepaald in een uitspraak van 4 maart 2015, ECLI:NL:RVS:2015:622. Maar wat kun je doen tegen het alcoholslotprogramma wanneer het al eerder is opgelegd?

Lees meer >


Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden