Kwijtschelding foutieve hertesten alcoholslotprogramma

Wanneer u vier foutieve hertesten hebt, leidt dit in beginsel tot het beëindigen van het alcoholslotprogramma. U moet dan opnieuw beginnen met het alcoholslotprogramma, inclusief de betaling van alle kosten. Toch is er nog een mogelijkheid om dit te voorkomen. Ga in bezwaar tegen het besluit van het CBR waarbij het alcoholslotprogramma is beëindigd en/of vraag kwijtschelding aan van de foutieve hertesten.

Kwijtschelding foutieve hertesten

U kunt schriftelijk kwijtschelding vragen van de foutieve hertesten. Dit doet u door een brief te sturen naar het CBR waarin u uitlegt hoe het komt dat de foutieve hertesten zijn geregistreerd. U dient hierbij verklaringen en/of andere bewijzen bij te voegen die uw verhaal ondersteunen. U hebt maar een kans om de kwijtschelding bij het CBR aan te vragen. Laat u daarom altijd ondersteunen door een gespecialiseerde CBR-advocaat.

> Voorbeeld brief CBR akkoord kwijtschelding

Bezwaar

Daarnaast kunt u binnen 6 weken in bezwaar tegen het besluit van het CBR waarbij het alcoholslotprogramma is beëindigd. Als u in bezwaar gaat, moet u ook altijd de bronbestanden van het alcoholslot opvragen en door Drager laten analyseren om de oorzaak voor onterechte foutmeldingen te achterhalen.

 

< Terug naar Meer informatie alcoholslotprogramma
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden