Werkwijze aanmelding zaak

U kunt uw zaak via de website aanmelden via het daartoe bestemde aanmeldformulier.

Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, zullen wij deze direct doorsturen naar een gespecialiseerde CBR-advocaat. Wij werken samen met verschillende advocaten, die wij zorgvuldig hebben geselecteerd op kennis, ervaring, en aanpak.

De advocaat zal binnen 24 uur (tijdens werkdagen) contact met u opnemen om de zaak te bespreken. In dat gesprek zal de advocaat – waar mogelijk – u adviseren over uw kansen en mogelijkheden om met succes bezwaar aan te tekenen tegen de beslissing van het CBR. Het eerste bezwaarschrift dat de advocaat voor u indient, is vaak een pro forma bezwaarschrift. Dit pro forma bezwaarschrift is bedoeld op de bezwaartermijn veilig te stellen, maar ook om alle stukken bij het CBR op te vragen. Met die stukken in de hand weet de advocaat precies op welke gronden het CBR tot de beslissing is gekomen, en kan de advocaat zijn aanvullende bezwaarschrift daarop richten, zodat er gedegen inhoudelijk verweer wordt gevoerd tegen de beslissing van het CBR.

Gaat het om een beroepsprocedure, dan zal de advocaat op eenzelfde wijze handelen. De advocaat zal u dan ook voorbereiden op hetgeen u wel en niet kunt verklaren op de zitting. Niets zal aan het toeval worden overgelaten. Alle inzet is erop gericht om de kans alsnog zo spoedig mogelijk een verklaring omtrent het gedrag te krijgen en/of de beslissing van het CBR ongedaan te maken.

Laagste tarieven

Als u ervoor kiest om de zaak via ons netwerk aan te melden, krijgt u bovendien een aantrekkelijke korting op het normale honorarium van de advocaat. Wij hebben speciale prijsafspraken gemaakt met alle bij ons netwerk aangesloten advocaten, waardoor u verzekerd bent van deskundige rechtsbijstand tegen de laagste tarieven. Ook werken onze advocaten pro deo, indien u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Gratis en vrijblijvend

Onze dienstverlening is overigens volledig gratis en vrijblijvend. U hoeft ons niets te betalen voor de doorverwijzing naar een advocaat. Ook bent u vrij om achteraf toch geen gebruik te maken van de advocaat naar wie wij u doorverwijzen. Wilt u liever een andere advocaat via ons netwerk, neem dan even per e-mail contact met ons op. Geef in de e-mail een uitgebreide beschrijving van de zaak, zodat wij dan de beste advocaat voor uw zaak kunnen zoeken. Vergeet niet om ook uw personalia en contactgegevens door te geven, zodat wij die direct mee kunnen sturen naar de advocaat uit ons netwerk.

> Werkwijze rijbewijs snel terug bij CBR-procedure

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden