Kosten van rechtsbijstand

Via ons netwerk krijgt u niet alleen gespecialiseerde rechtsbijstand, maar wij bieden ook de laagste tarieven. Daardoor bent u verzekerd van deskundige rechtsbijstand tegen een betaalbare prijs.

Speciaal websitetarief: € 135,00 excl. BTW per uur

Met de bij ons netwerk aangesloten advocaten, hebben wij speciale prijsafspraken gemaakt. Alle advocaten hebben zich bereid verklaard de rechtsbijstand te verlenen voor slechts € 135,00 excl. BTW per uur. Dit is een speciaal overeengekomen voordeeltarief dat alleen geldt voor aanmeldingen via deze website, en welk honorarium beduidend lager ligt dan het gebruikelijke tarief dat de advocaten rekenen. Nergens anders vindt u gespecialiseerde rechtsbijstand voor zulke lage tarieven!

Quick scan: uitgebreid advies in 2 uur

Wij bieden onze cliënten een quick scan aan van de zaak. De advocaat vraagt bij het CBR alle op het besluit betrekking hebbende stukken op, bestudeert deze gronden en geeft u direct uitgebreid en volledig advies over de mogelijkheden om de beslissing van het CBR aan te vechten. Een quick scan is gemiddeld genomen 2 uur werk voor de advocaat. Met een quick scan weet u dus heel snel waar u aan toe bent en wat u kunt doen tegen het CBR. Zeker als aan u een onderzoek naar de rijgeschiktheid is opgelegd of uw rijbewijs ongeldig is verklaard vanwege alcoholmisbruik of drugsmisbruik, is een quick scan aan te raden. 

> Direct quickscan aanvragen van gespecialiseerde CBR-advocaat

Pro deo advocaat helaas niet mogelijk

Helaas is het tegenwoordig vrijwel niet meer mogelijk om een pro deo advocaat te krijgen in CBR-zaken. Per 1 februari 2014 heeft de overheid de criteria hiervoor aangescherpt. Het beleid van de Raad voor Rechtsbijstand is nu als volgt:

"Voor zaken tegen het CBR verstrek je geen toevoeging, rechtzoekende kan dit zelf (artikel 12 lid 2 sub g Wrb). De toevoegingsaanvraag wijs je af met tekstcode 130. Als de advocaat bij de aanvraag gemotiveerd aangeeft dat de zaak zodanig feitelijk en/of juridisch complex is dat bijstand van een advocaat noodzakelijk is, kun je bij hoge uitzondering een toevoeging verstrekken" (Bron: werkinstructies Raad voor Rechtsbijstand)

Nu komt u alleen nog in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand indien het een feitelijk of juridisch zeer bijzondere zaak betreft. Uiteraard gelden ook nog de wettelijke inkomens- en vermogensgrenzen. Uw advocaat kan u hier meer over vertellen, en eventueel een toevoeging voor u aanvragen.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden