Bloedonderzoek CBR

Het bloedonderzoek in het kader van de CBR keuring, vormt na het vraaggesprek, het belangrijkste onderdeel van de keuring. De meeste mensen zakken voor de CBR keuring omdat ze de vragen van de psychiater niet goed hebben beantwoord, maar ook op het bloedonderzoek zien we helaas nog veel te vaak dat mensen worden afgekeurd.

Werkwijze bloedonderzoek CBR

In het kader van het bloedonderzoek van de CBR keuring moet u bloed afstaan. Het kan zo zijn dat u ongeveer twee weken voor de CBR keuring zelf bloed moet afstaan in een ziekenhuis of laboratorium in de buurt, maar bij de grotere instellingen als Rijbewijsbelang.nl en Rijbewijskeuringen, kan het ook zijn dat u wordt gevraagd om ter plekke, tijdens de CBR keuring, bloed af te staan ten behoeve van het bloedonderzoek.

Waarom bloedonderzoek CBR

Via het bloedonderzoek kan worden vastgesteld of u in de afgelopen periode overmatig alcohol hebt gebruikt. Het CBR onderzoekt hiervoor de leverwaarden. Het gaat hier o.a. de volgende parameters:

De belangrijkste bloedwaarden zijn nu het CDT en GGT.
Meer informatie daarover vindt u hier: Richtlijnendatabase bloedwaarden.

Over het algemeen kan via het bloedonderzoek van het CBR tot maar liefst 6 maanden terug worden gezien of er sprake is geweest van overmatig alcoholgebruik. Als de bloedwaarden verhoogd zijn, zal dit in vrijwel alle gevallen leiden tot de diagnose alcoholmisbruik en daarmee ook tot een ongeldigverklaring van uw rijbewijs voor meer dan een jaar, vanaf de laatste CBR-keuring.

Hoe goed door het bloedonderzoek van het CBR te komen?

Wij kunnen u helpen om goed door het bloedonderzoek van het CBR te komen. Om te beginnen moet u leren wat de verschillende bloedwaarden inhouden en hoe die verhoogd raken, zodat u hierop actie kunt ondernemen. Daarnaast geven wij ook tips en adviezen hoe u voor de CBR-keuring al een bloedonderzoek kunt laten verrichten zodat u zeker weet dat u hier later geen problemen mee gaan krijgen.

Informatiebrochure ook ter voorbereiding op bloedonderzoek CBR

Wij hebben een uitgebreide informatiebrochure geschreven die u voorbereidt op de CBR keuring, waaronder dus ook het bloedonderzoek van het CBR. Wij geven aan waaruit het bloedonderzoek bestaat, waarop wordt gelet en waarom, maar ook hoe u vooraf zelf kunt vaststellen of de bloedwaarden mogelijk verhoogd zijn.

Informatiebrochure CBR keuring alcohol, met tips en adviezen over bloedonderzoek 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden