Lichte educatieve maatregel alcohol en verkeer (LEMA)

De Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (L EMA) is een tweedaagse cursus over de risico's van alcoholgebruik in het verkeer. De LEMA is bedoeld om bestuurders die onder invloed van alcohol hebben gereden via de cursus meer bewustzijn bij te brengen van de gevaren van rijden onder invloed van alcohol.

Cursusplaats LEMA

De cursussen vinden over het algemeen plaats op een locatie van het CBR bij u in de buurt. Soms werkt het CBR samen met verslavingszorginstellingen die de cursus geven.

Cursusdata LEMA

De cursus bestaat uit 2 dagdelen. Van te voren krijgt u nog een intakegesprek, waar u ook verplicht bent om te verschijnen. U wordt schriftelijk geïnformeerd over de dagen en de tijdstippen. Kom altijd op tijd! Wanneer u ook maar een paar minuten te laat bent, wordt u geen toegang meer verleend tot de cursus, en moet u zich aanmelden voor een nieuwe cursus. U moet dan opnieuw de kosten voor de cursus betalen, en totdat u die volgende cursus hebt gevolgd, zal uw rijbewijs ongeldig worden verklaard.

Actieve deelname LEMA

Verder wordt van u verwacht dat u actief deelneemt. Wanneer u niet actief deelneemt, kunt u uit de cursus worden verwijderd, en zal uw rijbewijs ongeldig worden verklaard.

Na de LEMA

Wanneer u de cursus goed heeft doorlopen, wordt de procedure bij het CBR beëindigd. U krijgt hiervan schriftelijk bericht van het CBR.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden