Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG)

De Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer ( EMG) is een driedaagse cursus die wordt opgelegd bij gevaarlijk of risicovol rijgedrag. Voorbeelden daarvan zijn bumper kleven, afsnijden, onnodig remmen, snelheidsovertredingen, onnodig links rijden, inhalen bij verbod, geen richting aangeven, verkeerd gebruik van lichten en (geluids)signalen, op de vluchtstrook rijden en negeren van rood licht. De EMG is bedoeld om bestuurders inzicht te geven wat de gevolgen van gevaarlijk rijgedrag kunnen zijn.

Deelnemers van de EMG cursus leren op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer. Deelnemers wisselen ervaringen uit en de trainer geeft hen inzicht in hun verkeersgedrag. Een cursusgroep bestaat uit ongeveer 8 tot 12 deelnemers in alle leeftijdsgroepen.

Cursusplaats EMG

De cursussen vinden over het algemeen plaats op een locatie van het CBR bij u in de buurt.  

Cursusdata EMG

De cursus bestaat uit 1 hele cursusdag, en 2 dagdelen. Van te voren krijgt u nog een intakegesprek, waar u ook verplicht bent om te verschijnen. U wordt schriftelijk geïnformeerd over de dagen en de tijdstippen. Kom altijd op tijd! Wanneer u ook maar een paar minuten te laat bent, wordt u geen toegang meer verleend tot de cursus, en moet u zich aanmelden voor een nieuwe cursus. U moet dan opnieuw de kosten voor de cursus betalen, en totdat u die volgende cursus hebt gevolgd, zal uw rijbewijs ongeldig worden verklaard.

Actieve deelname

Verder wordt van u verwacht dat u actief deelneemt. Wanneer u niet actief deelneemt, kunt u uit de cursus worden verwijderd, en zal uw rijbewijs ongeldig worden verklaard.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden