Grenswaarden urine-onderzoek CBR

Geplaatst op: 10 december 2020

Regelmatig krijgen wij de vraag wat de grenswaarden zijn bij een urine-onderzoek vanwege drugsgebruik. Hierbij een overzicht van de verschillende grenswaarden:

Soort drugsGrenswaardeEenheid
EDDP (Methadon)100  ng/ml
Cocaïne300      ng/ml
Cannabinoiden50   ng/ml
Opiaten300  ng/ml
Amfetaminen500ng/ml
Benzodiazepinen200ng/ml
Albumine20  mg/l

Bij een Kreatinine < 2,0 mmol/l, zijn de negatieve uitslagen onvoldoende betrouwbaar i.v.m. te weinig geconcentreerde urine. En er geldt een Albumine/Kreatinine ratio   van 3,0 mg/mm/mol

Lees meer >


CBR onderzoek mogelijk bij verklaring dagelijks gebruik drugs

Geplaatst op: 16 oktober 2020

Ook wanneer  iemand niet rijdend is gepakt, terwijl die onder invloed was, kan er door het CBR een onderzoek naar de rijgeschiktheid worden opgelegd. Het gaat dan evenwel om een medisch onderzoek. Dit onderzoek wordt in de praktijk vaak gebaseerd op het criterium ‘ernstig gestoord inzicht of gedrag’.

Lees meer >


Beoordeling gebruik dexamfetamine in het kader van CBR-keuring

Geplaatst op: 13 augustus 2020

Wanneer in het kader van ADHD het medicijn dextro-amfetamine (dexamfetamine) wordt gebruikt, kan men door het CBR toch goedgekeurd worden. Bij gebruik van dexamfetamine wordt wel amfetamine gevonden in bloed met de standaardmethoden. Alleen via een maatwerk methode kan worden aangetoond of de drug amfetamine of dexamfetamine is gebruikt.

Lees meer >


Onderzoek CBR bij gebruik medicinale cannabis

Geplaatst op: 12 juni 2019

Gebruikt u medicinale cannabis dan loopt u het risico op problemen met het CBR en het OM, als u na een positieve bloedonderzoek wordt aangemeld voor een psychiatrisch onderzoek. Op zich kunt u best geschikt kunt worden verklaard bij gebruik van medicinale cannabis, mits het door een arts wordt voorgeschreven en via de apotheek wordt geleverd en u geen rijgevaarlijke bijwerkingen van dat gebruik ervaart. Strafbaar is het wel, maar daar komen nog uitzonderingen op. De wetgever is daar nog mee bezig. Op dit moment is het zo dat je in voorkomend geval, als je kunt bewijzen dat je medicinaal gebruiker bent, niet vervolgd wordt door het OM.

Lees meer >


Eisen urineonderzoek CBR bij drugs

Geplaatst op: 11 juni 2019

Door het CBR gestelde eisen voor wat betreft de urineafname Tevens vinden er onderzoeken plaats bij een vermoeden op drugsmisbruik. Analoog aan de eisen voor bloedafname heeft het CBR hiervoor, mede op verzoek van de keurend psychiaters op het congres van 16 november jl., de volgende eisen opgesteld.

Lees meer >


Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden