Rijbewijs snel terug bij CBR-procedure

Is uw rijbewijs door het CBR ongeldig verklaard en heeft u een spoedeisend belang dat maakt dat u het rijbewijs snel terug moet krijgen? Dan is het verstandig om niet alleen een bezwaarschrift in te dienen tegen het besluit van het CBR, maar tevens een voorlopige voorziening aan te vragen bij de rechtbank. U brengt daarmee de CBR-procedure versneld voor de rechter die binnen 2 – 3 weken na beslissen dat het CBR uw rijbewijs terug moet geven. Het gaat hier dus om een echte spoedprocedure tegen het CBR.

Rijbewijs terug

Dat een voorlopige voorziening zinvol is om snel het rijbewijs terug te krijgen, blijkt wel uit de positieve uitspraken die wij geregeld krijgen van de voorzieningenrechter. Als het rapport van de psychiater ook maar enigszins rammelt, krijgt u vaak wel het voordeel van de twijfel en geeft de rechter het rijbewijs terug in afwachting van de verdere bezwaarprocedure. Een goed voorbeeld hiervan is de uitspraak van de voorzieningenrechter Rotterdam van 24 september 2014

Beschikking rechtbank Rotterdam, 24 september 2014, ROT 14/5791

CBR-procedure loopt door

Wanneer u in het kader van de voorlopige voorziening uw rijbewijs terug krijgt, mag u voorlopig weer rijden. De bezwaarprocedure bij het CBR loopt dan echter nog wel gewoon door. Meestal is echter ook de latere beslissing op bezwaar van het CBR gunstig. Een eerste overwinning bij de voorzieningenrechter, is in zoverre al een flinke voorsprong in de CBR-procedure.

Advocaat nodig?

Is uw rijbewijs ook ongeldig verklaard door het CBR en heeft u een dringend belang om het rijbewijs snel terug te krijgen? Meld uw zaak dan aan via het aanmeldingsformulier op de website. Wij zullen vervolgens met spoed een verzoekschrift voor een voorlopige voorziening indienen zodat ook u snel uw rijbewijs weer terug hebt.

< Terug naar Meer informatie onderzoek naar de rijgeschiktheid (bij alcohol)
< Terug naar Meer informatie rijbewijs ongeldig verklaard
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden