Enkele niet ontvangen oproeping CBR is onvoldoende om ontvangst afhaalbericht niet aannemelijk te achten

Het CBR stuurt haar beslissingen per aangetekende post. TNT Post draagt zorg voor de bezorging in persoon. Wanneer niemand thuis wordt aangetroffen, wordt er een afhaalbericht achtergelaten. Soms komt het echter voor dat zo’n afhaalbericht nooit wordt ontvangen. Wanneer het CBR de beslissing dan wel naar het juiste (GBA)-adres heeft gestuurd, is het lastig om aannemelijk te maken dat het afhaalbericht niet is ontvangen.

Afhaalbericht aangetekende brief niet ontvangen

Dit blijkt wel uit een uitspraak van de Raad van State van 29 februari 2012,ECLI:NL:RVS:2012:BV7239. De voorzieningenrechter had in deze zaak geoordeeld dat de stelling van de betrokkene dat hij geen afhaalbericht van Post NL heeft ontvangen voor de aangetekend verzonden en door het CBR retour ontvangen oproep voor het onderzoek, onvoldoende is om de ontvangst van het afhaalbericht niet aannemelijk te achten. Omdat vaststond dat de betrokkene niet op het onderzoek is verschenen heeft het CBR naar het oordeel van de voorzieningenrechter terecht geoordeeld dat hij niet de vereiste medewerking aan het onderzoek heeft verleend.
Wel had de voorzieningenrechter geoordeeld dat het evenredig was wanneer betrokkene een nieuwe oproeping zou krijgen, zonder dat hij voor de kosten moest opdraaien. Helaas werd de rechter hier teruggefloten door de Raad van State, die bepaalde dat de rechtbank dit niet zo mocht bepalen. Het bleef dus bij een ongeldig verklaard rijbewijs.

< Terug naar Algemene verweren
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden