Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (EMA)

De Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer ( EMA) is een driedaagse cursus over de risico's van alcoholgebruik in het verkeer. De EMA is bedoeld om bestuurders die onder invloed van alcohol hebben gereden via de cursus meer bewustzijn bij te brengen van de gevaren van rijden onder invloed van alcohol.

Cursusplaats EMA

De cursussen vinden over het algemeen plaats op een locatie van het CBR bij u in de buurt. Soms werkt het CBR samen met verslavingszorginstellingen die de cursus geven.

Cursusdata EMA

De cursus bestaat uit 3 cursusdagen. Van te voren krijgt u nog een intakegesprek, waar u ook verplicht bent om te verschijnen. U wordt schriftelijk geïnformeerd over de dagen en de tijdstippen.
Kom altijd op tijd! Wanneer u ook maar een paar minuten te laat bent, wordt u geen toegang meer verleend tot de cursus, en moet u zich aanmelden voor een nieuwe cursus. U moet dan opnieuw de kosten voor de cursus betalen, en totdat u die volgende cursus hebt gevolgd, zal uw rijbewijs ongeldig worden verklaard.

Actieve deelname

Verder wordt van u verwacht dat u actief deelneemt. Wanneer u niet actief deelneemt, kunt u uit de cursus worden verwijderd, en zal uw rijbewijs ongeldig worden verklaard.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden